Proftető Tetőcentrum Békéscsaba
ROOT
Főoldal > Hasznos tanácsok
2018. szeptember. 24. 08:08:25 , hétfő Gellért, Mercédesz napja van
 
Beépítési útmutató polikarbonáthoz

Beépítési útmutató polikarbonát előtetőhöz

Tovább »
Hogyan keress tetőfedőt! (bádogost, ácsot)

1. Mindenképp a lakhelyedhez közel keresd.

2. Kérj referencia listát.

- hívj fel pár régi ügyfelet is, ahol már a tetőfedő dolgozott

- tudd meg, volt-e a tetőfedőnek peres ügye


3. Lehetőleg személyesen beszélj a tetőfedővel. Fontos!

 

4. Jól vizsgáld meg az árajánlatot, mert nem mindig a legolcsóbb a legjobb.

Lehet, hogy spórolni akarnak Neked, vagy nem elég tapasztalt a tetőfedő.

 

5. Mióta van a tetőfedő az üzleti életben? Tapasztalt-e?

(Kutatások szerint aki 5 vagy annál több éve van a szakmában az tapasztaltabb, szilárdabb a gazdasági alapja, megbízhatóbb, következetesebb.)

 

6. Van-e a vállalkozónak biztosítása? ( Ha ő okoz kárt.)

 

7. Tagja-e a vállalkozó valamilyen szakmai szövetségnek?

 

8. Van-e vállalkozói engedélye?

Amin nem érdemes spórolni
Az optimális energiafelhasználás érdekében az építkezéseknél, felújításoknál figyelni kell arra, hogy hőszigetelő építőanyagokat, vakolatot használjunk fel, s a fűtési rendszer szabályozható legyen . E tényezők együttes hatása fontos az optimális felhasználáshoz
Érdekes kísérletet végeztek néhány éve a PHARE-program keretében magyar és dán szakemberek Szegeden. Felújítottak egy panel- és egy téglablokkos épületet, annak külső homlokzatát szigetelték, hőszigetelő üveggel látták el az ablakokat, szabályozhatóvá tették a fűtést, s az egyik háznál a tetőt is szigetelték. A renovált épületekben - a nem felújítottakhoz képest - ötvenszázalékos energiamegtakarítást értek el.
Ma már Magyarországon is kaphatók olyan építőanyagok, amelyekkel optimalizálható az energiafelhasználás. Az üreges tégla jó hőszigetelő, s az építőanyag-vásárlásnál fontos figyelni az úgynevezett U értéket, azaz a hőszigetelés mértékét. Egy anyag hőszigetelő képessége annál jobb, minél kisebb ez az érték. Az üreges tégla ugyan többe kerül a hagyományosnál, de gyorsabb falazást tesz lehetővé, így a munkadíjon meg lehet spórolni a többletköltséget.
Növelheti a fűtésszámlát a nyílászárók rossz állapota. Célszerű, ha az ablaknak hőszigetelt tokszerkezete van, s abba hőszigetelt üveg kerül. Egyre több vállalkozó foglalkozik hőszigetelt üveg értékesítésével, szerelésével, de a vevőknek is figyelniük kell a termék U értékére. Az épület falazásánál ajánlatos hőszigetelő vakolatot használni, ez utólag is pótolható a régebben épült házaknál.
Adatvédelmi Nyilatkozat
Oldaltérkép
PageRank ikon ingyen
Prof. TETŐ Kft. - Tetőcenter Békéscsaba, Kétegyházi út 6. Tel: 66-450-445 Email: profteto@globonet.hu Fax: 66-450-525 http://www.profteto.hu